fbpx
Защо мед?

Кое прави медът от Лавандула толкова специален?

Чували ли сте за Лавандуловия мед? Той се произвежда от нектара на цветята Лавандула Angustifolia Mili и Лавандула Латифолия Хил. Тези цветя имат силен аромат и от тях пчелите произвеждат отличен мед. Цветът му обикновено е бистър, има средно ниво на кристализация и течна консистенция.Какви са ползите и свойствата на меда от Лавандула?

Още от древни времена растението се използва като домашно средство за лечение на заболявания или състояния, причинени от настинки, както и за здравето на гърлото.
Свойствата му се прехвърлят от поколение на поколение и до днес се препоръчва използването му при лекуване на дихателните пътища, заболявания на бронхите, простудни заболявания, кашлица, ухапвания от насекоми и повърхности рани и изгаряния.

Как да съхраняваме лавандулов мед?

Медът трябва да бъде защитен от светлина, най-добре в шкаф или килер. Идеалната температура за съхранение трябва да бъде между 15 ° C и 20 ° C. Не е препоръчително да го държим в хладилника, защото студът води до кристализиране на меда. След като отворим буркана, трябва после да се уверим, че сме го затворили добре, за да не изгуби активните си съставки.
Медът идва със срок на годност, въпреки че тази дата е само индикация, тъй като той не се разваля. С течение на времето е склонен да кристализира, но не и да се развали.

Медът от Лавандула притежава богат вкус и неповторим аромат. Той може да бъде вашето сладко допълнение към закуската, чая и сладкиша. Ние от Bulkan ви го предоставяме с възможно най-доброто качество, защото обичаме пчелите си, а те ни се отблагодаряват с усърдната си работа..

Скоро ще ви запознаем и с останалите ни сортове мед, а ако все още не сте прочели кои са 5 причини да изберем Акациевия мед – можете да го направите сега. До нови срещи!

За да не пропускаш твоята здравословна лъжичка всеки ден, разгледай предложенията ни за Абонамент.


Последвай ни във Facebook


Последвай ни в Instagram