fbpx

Полезно ли е ужилването от пчела?

Може би дори само мисълта да ви ужили насекомо ви ужасява? Или вече ви е ужилвала пчела и не се боите толкова много, защото знаете, че не е толкова страшно. А знаете ли, че в Пекин пациенти се редят на опашка, за да ги жилят пчели?


Лечението с пчелна отрова е било известно още от преди 3000 години в Древен Египет, Индия, Китай и Гърция. От ХХ век, продуктът бил използван за лечение на редица заболявания от френски, австрийски, руски и американски лекари.
Тази терапия е легализирана чак през 2007г. Състои се в поставянето на пчели на определени точки по тялото, а токсинът, който се отделя при ужилването, е природно лекарство.

Пчелите, които се използват по време на терапията са специален хибриден вид, който идва от Италия и съществува изцяло в лабораторни условия. По време на терапията лекарите ги поставят с пинсети на точно определени точки на болезненото място. Насекомото инстинктивно ужилва пациента и след това умира. Жилото се оставя в тялото на пациента за няколко часа, след което се наблюдава облекчение.

Пчелната отрова е многокомпонентна смес от неорганични вещества. Прясно отделената пчелна отрова е сироповидна течност със светложълт цвят, характерна миризма и горчив вкус. Тя се състои от протеини и ензими, които са причина за алергични реакции, както и от глюкозни, фруктозни и фосфолипидни структури.

Направените от учени проучвания показват, че пчелната отрова притежава много полезни свойства и лечебни ефекти. Това дава основание днес тя да се смята за чудо на природата. Тя притежава противовъзпалителни и обезболяващи свойства, понижава съдържанието на холестерол в кръвта, способства за лечението на атеросклерозата и много други.

Важно е да знаем, че въпреки лечебните й свойства, трябва да се внимава с ужилванията от пчела. Терапията с пчелна отрова трябва да се провежда единствено под лекарски контрол.

Ние от Bulkan знаем, че вие се грижите за здравето си и то е ваш приоритет. Затова ви предлагаме разнообразие от шест различни сорта мед, които да стимулират имунната ви система и да подслаждат деня ви.

За да не пропускаш твоята здравословна лъжичка всеки ден, разгледай предложенията ни за Абонамент.


Последвай ни във Facebook


Последвай ни в Instagram