fbpx

Топ 3 предимства на чистия слънчогледов мед


... за селската храна, за Добруджа, за слънчогледовите поля и за семейството ...

Да пътуваш през Добруджа в началото на август е едно незабравимо преживяване. Поглед към хоризонта и …бам… поле от златни слънчогледови пити, които следват движението на слънцето от най-ниската до най-високата му точка. Забавно е да видиш по пътя, отбили на аварийни, “истински Instagram звезди”, които се снимат пред слънчогледите. Най-често това са хора, живеещи в големите градове, но са на гости при мама и татко, плажче, купонче и хайде пак на работа. Но си трябва и съдържание, за да отбележим къде сме били. #ИНаСелоЕЯко - и ние имаме Instragram --> @bulkanhoney. Йовков е по-добър в описанията на пейзажите, а ние в производството на мед, затова директно на темата.


Ето ги и Топ 3 предимствата на чистия слънчогледов мед:

1. Естествен имуностимулант

В сезона на върлуващия грип, който дебне зад всеки ъгъл, и ти трябва естествен имуностимулант, който дори баба да одобри. (Ето и няколко рецепти от баба срещу грип.) Това полезно сладко изкушение се отличава с високо съдържание на каротин и витамин А, благоприятстващи за подсилването на имунната система. Противодейства на вирусите и бактериите, попаднали в организма.


2. Неподправено чист

Знаехте ли, че именно слънчогледовият мед е с изключително чист състав. Това се дължи на факта, че всички вредни вещества, съдържащи се в почвата, си остават в стеблото на растението. Така перфектната симбиоза между трудолюбивите пчели и слънчогледа довежда до произвеждането на чисто медено изкушение, на което никой не може да устои.


3. Подобрява оросяването на крайниците

Всички сме изпитвали онова неприятно усещане на “студени крайници” дори когато ни е топло. Ако се чудите за натурален лек, попитайте баба - тя знае най-добре. Това течно злато помага за бързото оросяване на крайниците и е ценно оръжие в борбата с множество сърдечно-съдови заболявания.

Връщането обратно в града винаги е придружено от смесени чувства, защото на село е хубаво. Природата, чистият въздух и хапването на мед презареждат батериите на максимум и ти дават силен тласък за новата седмица. Има още какво да се напише що се отнася до полезните свойства, които течното злато притежава.


Добрата новина е, че току-що се запознахте с основните три предимства на продукта, а сега единственото, което остава, е да му се насладите сами или с подходяща компания.


Последвай ни във Facebook


Последвай ни в Instagram

За да не пропускаш твоята здравословна лъжичка всеки ден, разгледай предложенията ни за Абонамент.

Разгледай всички 6 сорта #СелскиМед на Bulkan. Медът е 100% чист, не е филтриран и преработван.