fbpx
Защо мед?

Кое прави Акациевия мед толкова търсен на пазара?

Почти няма човек, който поне веднъж да не е опитвал от Акациевия мед. Запитвали ли сте се защо всъщност е толкова предпочитан ? Какви са неговите качества и какво го прави толкова специален? Продължавайте да четете.1. Кристализира бавно

Акациевият мед кристализира от 10 до 14 месеца след изваждането му. Способността му да запазва дълго време течното си състояние, комбинирана със светлия му цвят, предизвиква неустоимото желание у потребителя да топне пръст точно в буркана с този мед.

2. Има лек и приятен вкус

Вкусът му е не е натрапчив като на останалите видове мед. Заради това много хора го предпочитат за смесване с напитки, тъй като не променя вкуса им.

3. Усвоява се бързо от организма

Акациевият мед е идеален за хора, които водят здравословен начин на живот. Благодарение на високото си съдържание на плодова захар той се усвоява бързо.

4. Подобрява съня

Не можете да заспите вечер и се въртите обезпокоени? Една лъжица Акациев мед преди лягане ще ви успокои и ще подпомогне за по-добър сън.

5. Не предизвиква алергични реакции

Изненада! Мед от Акация можете да си похапвате без да се тревожите, че ще получите някакъв вид алергична реакция.


Именно заради изброените по-горе свойства и качества на Акациевия мед, той ще продължава да бъде сред най-търсените и най-предпочитаните сортове на нашия пазар. Скоро очаквайте да ви запознаем с полезните качества и на другите ни пет сорта мед – Слънчоглед, Липа, Рапица, Букет и най-новото ни бижу – Лавандула.

За да не пропускаш твоята здравословна лъжичка всеки ден, разгледай предложенията ни за Абонамент.


Последвай ни във Facebook


Последвай ни в Instagram