fbpx
Повече за меда
1Защо "100% чист мед"?
Медът Bulkan e 100% чист, защото от пчелните рамки той влиза директно в бурканите, не се разрежда с глюкоза и други вещества и не се преработва.
2Колко чист е всеки от сортовете мед и как ги определяме?
През сезона има между 4 - 6 периода на изваждане на меда от пчелните рамки. Периодите се определят от цъфтежа на разстения и когато пчелите са запечатали меда в килийките на рамката и той е узрял. Сортовете мед не са изцяло само от липа например, защото това е невъзможно. Няма как да ограничим пчелите да събират прашец само от растение. Определяме сорта мед след след лабораторни проби и съдържанието на едно растение е повече от 50%.
3Как да си поръчам мед?
Може да поръчате мед за вашия дом или офис по три начина: 1. като се обадите на телефон +359 883 472 141 2. като направите заявка през сайта ни 3. като опишете вашата заявка (количество, сортове, адрес и контакт за връзка) на bee@bulkanhoney.com
4Мога ли да поръчам мед на едно?
Да, можете! Ние предлагаме и тенекии от 25кг за всеки сорт. За по-голямото количесто ще получите по-добра цена и комплимент от нас :)
5Как ще получа меда? Има ли безплатна доставка?
Доставката ще бъде извършена или от наш тарговец или от спедиторска компания. Да, безплатна доставка има, ако вашата заявка отговаря на поне един от следките компоненти: - адресът на поръчката е на територията на гр. София; - поръчката, която сте направили е над 40лв. - поръчате тенекия мед от 25кг. - заявите поръчка за офиса и среща с търговец
6Как да съхранявам мед правилно?
Свойствата на меда се запазват най-добре далеч от слънчева светлина и на температура между 15 и 20 градуса. При температура над 40°С медът губи много от полезните си свойства.
7Какво е Апитерапия?
Апитерапията е клон на традиционната медицина, който използва пчелни продукти с голяма терапевтична стойност. Според нея различните видове мед имат лечебен ефект за сърцето, кръвоносната и дихателната система; препоръчват се при костни, ставни, стомашно-чревни, жлъчни, бъбречни, очни, чернодробни и гинекологични проблеми. Медът се използва още за лекуване на екземи, синузит, простудни заболявания (хрема, ангина, зачервено гърло), ухапвания от насекоми, изгаряния, повърхностни рани, безсъние, проблеми с нервите, мигрена, световъртеж, менструални болки, акнеична и мазна кожа.
8Как да прием мед правилно?
Опитните апитерапевти съветват да консумирате мед като загребете лъжица от него и го смучете като близалка, до неговото пълно разтваряне. Така лечебните свойства на меда се усвояват най-добре от слизестата обвивка на устата и гърлото.
9Полезен ли е кристализиралият мед?
Кoнcyмaциятa нa ĸpиcтaлизиpaл мeд имa cвoитe пpeдимcтвa. Пopaди пo-бaвнoтo paзтoпявaнe нa ĸpиcтaлитe в ycтaтa, мнoгo oт пoлeзнитe вeщecтвa пpeминaвaт чpeз жлeзитe пoд eзиĸa пo-бъpзo в opгaнизмa.
10Вярно ли е, че медът отрезнява?
Доказано е, че доза от 125 г мед дадена на пиян човек два пъти в интервал от 30 минути, води до изтрезняване, защото високото съдържание на фруктоза неутрализира алкохола.
11Разваля ли се медът?
Ако пчeлният мeд е cъxpaнявaн в xepмeтичнo зaтвopeни oпaĸoвĸи, той ниĸoгa нямa дa ce paзвaли. Най-старият мед в света е открит в Египет на възраст 3000 години и в момента на намирането все още е бил годен за консумация.